SLO | ENG
Sporočila za javnost

Dogodki, ki so potekali v okviru Raziskave spretnosti odraslih PIAAC v letu 2016:

1. Novinarska konferenca ob objavi rezultatov Raziskave spretnosti odraslih PIAAC 2016 v Ljubljani, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani,  28. junija 2016 ob 11. uri, Masarykovi 16.

Medijski dogodek ob prvi javni objavi podatkov Raziskave spretnosti odraslih PIAAC 2016, sta pripravila Andragoški center Slovenije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Predstavljeni so bili prvi rezultati raziskave za Slovenijo in nekaj mednarodnih rezultatov.

Na tej uradni slovenski strani Raziskave o spretnostih odraslih PIAAC Andragoškega centra Slovenije, so dostopne vse informacije o izvedbi raziskave v Sloveniji, ter povzetki najpomembnejših metodoloških postopkov raziskave. Po umiku embarga OECD (po novinarski konferenci) pa tudi poročila o rezultatih v slovenskem jeziku, kot so:

2.  Novinarska konferenca ob objavi rezultatov Raziskave spretnosti odraslih PIAAC 2016 na OECD v Parizu, 28. junija 2016, ob 11. uri.

OECD je pripravilo novinarsko konferenco  ob objavi drugega mednarodnega poročila Raziskave spretnosti odraslih z naslovom Skills Matter: Further Results from the Survey of Adult Skills. Poročilo obsega rezultate za vseh 33 držav, ki so doslej sodelovale v raziskavi, tudi za Slovenijo. Na spletni strani OECD so poleg mednarodnega poročila, na voljo številne druge informacije in baze podatkov, med drugim: 

3. Osrednji slovenski strokovni dogodek o spretnostih odraslih je potekal 27. septembra 2016 v Ljubljani.

Celodnevni strokovni dogodek je bil namenjen premisleku o rezultatih in izzivih Raziskave o spretnostih odraslih PIAAC 2016. Vse informacije v zvezi s programom so objavljene na spletni strani PIAAC Slovenija in na spletni strani Andragoškega centra Slovenije.

4.  Tretja mednarodna konferenca PIAAC je potekala od 6. do 8. novembra  2016 v Madridu. Več >>

---
ARHIV objav

<< Nazaj